Koşari tarifi! MasterChef Koşari nasıl yapılır?

Masterchef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Koşari hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Koşari hazırladı. Peki, Koşari nedir? Koşari nasıl yapılır? Koşari nedir?

KOŞARİ TARİFİ!

İÇİNDEKİLER

  • 200 gr nohut
  • 2 büyük soğan
  • 1 kg taze domates
  • 200 gr pirinç
  • 300 gr mercimek
  • 200g makarna
  • 1 dl zeytinyağı
  • arzuya göre acı biber
  • 2 yemek kaşığı sirke

Nohutları bol soğuk suda 12 saat bekletin, ardından süzün ve suda yaklaşık 35-40 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Pişirmenin sonunda tuz ekleyin.

Soğanları soyun ve dilimler halinde kesin. Yağı bir tavada ısıtın ve soğanları kızartın: çok renkli ve çıtır olmalılar. Bunları boşaltın ve ayırın. Yemeklik yağın yarısını atın.

Domatesleri 10 saniye kaynatın, ardından soğutun, soyun ve çekirdeklerini çıkararak posasını doğrayın. Tavaya dökün ve koyu ve kadifemsi bir sos elde edene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. İsteğe göre biber ve sirke ekleyin. Tuz.

Pirinç, mercimek ve makarnayı ayrı ayrı suda pişirip süzün.

Mercimeği, pirinci, makarnayı bir tabağa veya her tabağa koyun, üzerine domates sosunu ekleyin, nohutları ve son olarak soğanları ekleyin. Derhal servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x