T24 Dış Haberler
Yunanistan’ın en ünlü frappesinin yaratıcısı Christos Lentzos 93 yaşında hayatını kaybetti.
Atina’nın kalbinde, Pagrati’de, Yunanistan’ın en iyi ve en popüler frappesini yapan 93 yaşındaki Christos Lentzos’un tarifi, ulusal içeceğin mucidi Dimitris Vakondios’un 1957’de ilk kez yaptığı versiyondan daha ünlü oldu. Bu efsanevi frappeler, Christos’un soyadını taşıyan Lentzos isimli kafede yapılıyordu.
Gizli bir malzemesi olduğu için bu kadar lezzetli ve ünlü olduğu düşünülse de Lentzos’un tarifindeki sihir, bol miktarda kahve ve şeker kullanımında; titiz karıştırma işlemindeydi. Lentzos’taki frappe sadece bir içecek değil, Atina’nın kültürel dokusunun bir parçasıydı.
Şubat 2013’te ikonik kafe kapılarını kapatarak bir dönemin sonunu getirdi. Espressonun yükselişi, yeni kafelerin açılması ve biriken borçlar gibi faktörler bu kararda rol oynadı.